Fredagstipset 03.03.23

«Ikke la de døde komme hit» av Monika Steinholm (Vigmostad Bjørke 2022)

Dette er en spennende grøsser for ungdom, som handler om ekstrem kristendom og overnaturlige krefter. Boka er lettlest og drar deg fort inn i en ubehagelig stemning du ønsker å komme ut av. Akkurat som den skal!

Her finner du boka i katalogen vår

 

«Flokkdyr» av Ingrid Melfald Hafredal (Aschehoug 2022)

Aurora, faren og broren drar på ferie til Danmark uten mamma, som i siste liten bestemmer seg for å ikke bli med. Aurora synes det er rart, men vi forstår fort at ikke alt er som det skal mellom mor og far. Det er vondt å lese om en 10 år gammel jente som ikke forstår hva som skjer mellom de voksne, men heldigvis er det godt å vite at det kan bli bra igjen. Fin bok om skilsmisse fra 10 år og oppover.

Her finner du boka i katalogen vår

 

«Mamma» av Bjørn Ingvaldsen (Gyldendal 2022)

Ollie er en gutt som bor hos fosterforeldrene sine. Det har han gjort siden han var 4 måneder gammel, og har egentlig aldri kjent sine biologiske foreldre. Nå har mamma tatt kontakt og ønsker å møte Ollie, men det har ikke Ollie lyst til. Dette er en godt skrevet bok om hvordan barnevernet fungerer, hvordan det er å være fosterbarn og hvordan det er for de barna som er inne i dette systemet. Passer fra 10 år og oppover.

Her finner du boka i katalogen vår