Skoleelev eller student?

Her har vi samlet ressurser for deg som er skoleelev eller student. Her finner du blant annet sider med informasjon om særemne/fordypningsoppgave, kildekritikk og referansehåndtering, og opplysninger om hvordan du kan bestille faglitteratur.

Vi samarbeider også med Didac, Det Norske Veritas og Nemko. Det betyr at dersom du har behov for å ta eksamen i brannforebyggende el-kontroll for bolig eller næring, eller kvalifiserende prøve for elektroinstallatører, kan du avlegge eksamen hos oss.

 

Kildekompasset

Kildekompasset viser deg hvordan du henviser riktig til kilder, og hvordan du vurderer kvaliteten på en kilde. Kildekompasset er et samarbeid mellom Universitetet i Agder, Universitetet i Sørøst-Norge og Universitetet i Stavanger.

Kildekompasset

Søk & skriv

Søk & Skriv er en ressursside for alle studenter som ønsker å lære mer om informasjonssøk, studieteknikk og akademisk skriving, uavhengig av studiested og studieemne. Søk & Skriv er et samarbeid mellom bibliotekene ved Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo samt Institutt for filosofi og førstesemesterstudier ved Universitetet i Bergen.

Søk & skriv

ORIA

Oria er en felles portal til det samlede materialet som finnes ved de fleste norske fag- og forskningsbibliotek. Supplert med en mengde elektronisk materiale fra åpne kilder, gir Oria en enhetlig tilgang til materiale som bøker, elektroniske bøker, tidsskrifter, elektroniske tidsskrifter, dokumenter, artikler, musikk og filmer.

ORIA

Ressursside fra Deichman

På disse ressurssidene til Deichmanske bibliotek i Oslo finner du forslag til temaer og bøker du kan fordype deg i og analysere når du skal skrive fordypningsoppgave i norsk. Du vil finne forslag til bøker og generelle skrive- og lesetips under hvert tema.

Ressursside fra Deichman

Ressursside fra Senja bibliotek

Senja bibliotek har en samleside med masse lenker til korte artikler om kildekritikk og informasjonskompetanse. Informasjonskompetanse handler om å kunne søke etter informasjon, vurdere den informasjonen som er funnet og deretter bruke den. På sidene finner du også god informasjon om personvern og nettvett.

Ressursside fra Senja bibliotek

Ressursside fra Sølvberget bibliotek

Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger har en fin samleside for deg som skal skrive fordypningsoppgave i norsk. Du finner også informasjon om presentasjonsteknikk.

Ressursside fra Sølvberget bibliotek